Szekeres Frigyes szüleitől örökölte a tökmagolaj készítés „tudományát”. Hetésben minden háznál ott állt a hűvös kamrában a stelázsin; hol a vágott zsíros vindó, hol a savanyúság mellett. Akkor még minden faluban volt olajütő, amit közösen használtak. Nem volt könnyű munka, megtartott egész nap is, mire a héjas tökmagból finom 100%-os olaj préselődött.
A Szekeres család (az olaj „Szekeres lányok tökmagolaja” néven kerül forgalomba) 1-2 hektár területen termel olajtököt, melyből a végterméket Szlovéniában sajtolják ki. A terméket helyben 2,5 dl, ½ liter és literes formában forgalmazzák. Jó minősége miatt kelendő áru.
Mire jó a tökmagolaj?
Kizárólag salátaolaj… Minden zöldre, salátára, savanyú káposztára, a bátrak akár kocsonyára, pirítósra is locsolhatják. A tökmag szárítva. pirítva, akár ízesítve, önmagában is finom csemege.
csak helyben árusítást vállal
?>